ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ & ΓΕΜΙΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ!

ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ & ΓΕΜΙΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ!
Print

ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ & ΓΕΜΙΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ!

Η φύση έχει προβλέψει για να σε φροντίσει με τις θεραπευτικές και καταπραϋντικές της δυνάμεις.

Η κόπωση που νιώθουμε ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες μπορεί να οφείλεται σε απλούς ή και σύνθετους παράγοντες. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι μπορείς να ξεκουραστείς και να γεμίσεις ενέργεια φροντίζοντας τα πόδια σου!

Από τα πόδια ξεκινά όλη η υγεία του σώματος και η ευεξία του οργανισμού μας. Στα πόδια μας αντικατοπτρίζονται ρεφλεξολογικά όλα τα όργανα του σώματος. Τα πόδια μας είναι το σημείο που επιβαρύνεται καθημερινά περισσότερο από κάθε άλλο σημείο. Αυτό που χρειάζεσαι για βαθιά ξεκούραση, λοιπόν, είναι τους κατάλληλους συμμάχους στη φροντίδα των ποδιών σου : την άρνικα, την μέντα, το ginseng.

         Η Άρνικα (arnicamontana):Φυτό που κατάγεται από την Ευρώπη και ανθίζει και στη βόρειο Ελλάδα. Ευδοκιμεί σε βουνά και χερσότοπους, στα δάση και ως καλλιεργούμενο. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως αποτελεσματικό επουλωτικό μέσο. Η Άρνικα είναι ιδιαίτερα τονωτική για το κυκλοφορικό σύστημα, θεραπεύει τους μώλωπες ενώ ταυτόχρονα έχει σπουδαίες αντισηπτικές, αντιρευματικές και αντιαρθριτικές ιδιότητες.

Η μέντα (mentha piperita):  Πρόκειται για ένα πλούσιο αρωματικό φυτό, που ευδοκιμεί σε σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο. Η μέντα και τα εκχυλίσματά της τονώνουν το φλεβικό σύστημα, αναζωογονούν, δροσίζουν, ανακουφίζουν κι επιδρούν καταπραϋντικά στα κουρασμένα πόδια. Η αντισηπτική δράση της μέντας καθαρίζει και προστατεύει από τα βακτήρια. Η μέντα περιέχει μενθόλη σε μεγάλη περιεκτικότητα, ένα φυτοχημικό που βοηθά να καταπραϋνθούν οι μυϊκοί σπασμοί σε όλο το σώμα ενώ παρουσιάζει αντιβακτηριακά, αντι-ιϊκά και αναλγητικά αποτελέσματα.

Το Ginseng: πρόκειται για την αποξηραμένη ρίζα του φυτού  Panax Ginseng. Η ρίζα του χρησιμοποιείται ως συστατικό για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα.Το Ginseng δεν θεραπεύει συγκεκριμένες παθήσεις, αλλά θεωρείται ότι συνεισφέρει στη γενική ζωτικότητα, καθώς είναι ένας φυσικός τρόπος τόνωσης της σωματικής και διανοητικής μας ευεξίας. Η βασική του ιδιότητα είναι ότι απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό μας, μεταφέροντας οξυγόνο στα κύτταρα. Επιπλέον διεγείροντας τους ενδοκρινείς αδένες βοηθά στην απορρόφηση των βιταμινών και των μετάλλων. Είναι ευεργετικό στην πίεση του αίματος, στο σεξ(μερικοί λένε ότι είναι ένα φυσικό Viagra), στην αϋπνία και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιείται στην Κίνα από αρχαιοτάτων χρόνων και ονομάζεται “Η ρίζα της ζωής”.

Τις μέρες που η κόπωση χτυπά, μετά το καθιερωμένο ντους ή μπάνιο, μια απλή επάλειψη των ποδιών με εξειδικευμένα προϊόντα που περιέχουν τα συστατικά συμμάχους ευεργετεί ολιστικά τον οργανισμό, απομακρύνει τις τοξίνες, τονώνει το φλεβικό σύστημα και γαληνεύει το σώμα.

Up arrow
TOP