ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
Print

Τι είναι η οστεοαρθρίτιδα;

H οστεοαρθρίτιδα είναι η πιο συχνή χρόνια πάθηση των αρθρώσεων και προσβάλει ένα στα πέντε άτομα. Επηρεάζει τις αρθρώσεις, αλλοιώνοντας τους χόνδρους και προκαλεί πόνο, δυσκαμψία, πρήξιμο.

Ο πόνος στις αρθρώσεις μειώνει τη σωματική κινητικότητα του ατόμου, το οποίο παραπονιέται συχνά για πόνο στο γόνατο, πόνο στο ισχίο, πόνο στο ώμο ή ακόμη και πόνο στα δάχτυλα των χεριών.

Η οστεοαρθρίτιδα εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες, σε άτομα υπέρβαρα, σε άτομα με σωματική καταπόνηση. Υπάρχει περίπτωση κάποιος να έχει γενετική προδιάθεση.

Η οστεοαρθρίτιδα επηρεάζεται από την ηλικία και συνήθως παρουσιάζεται σε άτομα άνω των 50 ετών. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου οι βλάβες στις αρθρώσεις εμφανίζονται σε μικρότερες ηλικίες. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω έντονης σωματικής δραστηριότητας π.χ. αθλητές ή λόγω επαγγέλματος π.χ. αγρότες ή άτομα που δουλεύουν με λυγισμένα γόνατα.

Τι συμβαίνει στην άρθρωση;

Στην άρθρωση συμβαίνει μια μη αναστρέψιμη διαδικασία γήρανσης.

Σε κάθε υγιή άρθρωση τα δύο οστά περιβάλλονται από χόνδρο, ενώ ενδιάμεσα υπάρχει το αρθρικό υγρό. Το αρθρικό υγρό εξασφαλίζει την ελαστικότητα και «λίπανση»
των αρθρώσεων. Έτσι η άρθρωση λειτουργεί κανονικά χωρίς πόνο, τριγμούς, σφίξιμο. Με τη πάροδο της ηλικίας ή και με τη συνεχή καταπόνηση των αρθρώσεων, ο χόνδρος αρχίζει να αλλοιώνεται, το αρθρικό υγρό αλλάζει σύσταση και εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας,
δηλαδή πόνος, φλεγμονή. Με την πάροδο του χρόνου η άρθρωση επιδεινώνεται και συνήθως τα οστά έρχονται σε
επαφή μεταξύ τους.

Τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Τα συμπτώματα της αρθρίτιδας & οστεοαρθρίτιδας επιδεινώνονται προοδευτικά. Το άτομο πονάει, αισθάνεται δυσκινησία, επηρεάζονται περισσότερες απο μiα αρθρώσεις,
παρατηρείται πρήξιμο, αισθάνεται τριγμό κατά την κίνηση. Αποτέλεσμα αυτών είναι να μειώνεται η κινητικότητα και να χειροτερεύει η ποιότητα ζωής του.

Η οστεοαρθρίτιδα προσβάλλει διάφορες αρθρώσεις:

Οστεοαρθρίτιδα γόνατος. Συνήθως προσβάλλει και τα δύο γόνατα προοδευτικά. Το άτομο έχει πρησμένο γόνατο, παρατηρείται πόνος στο γόνατο & πιθανά τριγμός. Το άτομο
νιώθει δυσκίνητο και δυσκολεύεται σε κάθε κίνηση.

Οστεοαρθρίτιδα ώμου. Είναι πιο σπάνια από τις άλλες μορφές και παρουσιάζεται κυρίως λόγω καταπόνησης, ή κάποιας έντονης, επαναλαμβανόμενης και ασυνήθιστης κίνησης. Εμφανίζεται πόνος στον ώμο και μειωμένη κινητικότητα.

Οστεοαρθρίτιδα χεριών. Προσβάλλει τον αντίχειρα και τις άκρες των δαχτύλων ή και άλλες αρθρώσεις των χεριών.
Παρουσιάζεται πρήξιμο, ευαισθησία στα άκρα, δυσκαμψία, ελαφριά κάμψη των δαχτύλων και πόνος στα δάχτυλα των χεριών.

Οστεοαρθρίτιδα ισχίου. Προσβάλλει το ένα ή και τα δύο ισχία. Εμφανίζεται πόνος στο ισχίο, πόνος στη βουβωνική χώρα, στους μηρούς, γλουτούς, ακόμη και γόνατα. Σημαντικό να θυμόμαστε ότι η οστεοαρθρίτιδα δε περιορίζεται με μια μόνο άρθρωση. Πρωτοεμφανίζεται σε κάποια άρθρωση και αργότερα συνήθως προσβάλλει και άλλες αρθρώσεις.

Πώς γίνεται η διάγνωση της οστεοαρθρίτιδας;

Για να γίνει η διάγνωση θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας για να ελέγξει τα συμπτώματα και το ιστορικό σας. Ο ειδικός θα σας στείλει για εξετάσεις, συνήθως  ακτινογραφικό έλεγχο. Δεν υπάρχει αιματολογική εξέταση για την οστεοαρθρίτιδα, ωστόσο γενική αίματος μπορεί να αποκλείσει άλλες ασθένειες.

Δεν υπάρχει ακόμη θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα, η οποία να επαναφέρει την άρθρωση στην υγιή μορφή της. Υπάρχουν θεραπείες που καταπραΰνουν τα συμπτώματα και μειώνουν την πιθανότητα επιδείνωσης.

Ο γιατρός σας θα σας συστήσει κάποιες από τις ενδεδειγμένες θεραπείες φαρμακευτικές ή μη και ενδέχεται να σας προτείνει κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

Συμπλήρωμα Διατροφής Syalox® 300 Plus

Syalox® 300 Plus, είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής κατάλληλο για άτομα με οστεοαρθρίτιδα και πόνο στις αρθρώσεις. Το Syalox® 300 Plus περιέχει μοναδικό συνδυασμό συστατικών, πολύ υψηλής ποιότητας και ποσότητας, που είναι υαλουρονικό οξύ & Boswelia. Έτσι βοηθάει εκτός από τον πόνο, στην αντιμετώπιση της φλεγμονής, του πρηξίματος και της δυσκαμψίας. To Syalox® 300 Plus είναι στη μορφή δισκίων, τα οποία είναι μοναδικά. Διαθέτουν την παντενταρισμένη τεχνολογία τριπλής επίστρωσης, η οποία εξασφαλίζει ότι τα συστατικά του θα φτάσουν στις αρθρώσεις αναλλοίωτα και δεν θα διασπαστούν στο στομάχι από τα οξέα που βρίσκονται εκεί. Συσκευασία: 20 Δισκία. Τρόπος Χρήσης: Ένα δισκίο ημερησίως, προτιμότερο κατά τη διάρκεια των γευμάτων με άφθονο νερό.

 

Νέα μοναδική τεχνολογία τριπλής επίστρωσης

Το Syalox® 300 Plus είναι ένα καινοτόμο δισκίο τριπλής επίστρωσης και πατενταρισμένης τεχνολογίας! Αυτή η τεχνολογία εξασφαλίζει ότι όλα τα συστατικά του θα φτάσουν στις αρθρώσεις αναλλοίωτα και δεν θα διασπαστούν στο στομάχι από τα οξέα που υπάρχουν εκεί. Προσφέρει άμεση ανακούφιση στις αρθρώσεις και καλύτερη κινητικότητα στο άτομο. Μπορεί να ληφθεί μόνο του ή με άλλα φάρμακα (π.χ. με προϊόντα τοπικής έγχυσης)

                            

Τι εννοούμε όταν λέμε πολύ υψηλής ποιότητας και ποσότητας συστατικά;

Περιέχει 300mg υαλουρονικού οξέος – αρκετή ποσότητα ώστε να φτάσει στην άρθρωση – που είναι προϊόν βιοσύνθεσης ευρωπαϊκού εργαστηρίου, καθαρότητας 99%, ώστε να μην εμφανίζονται αλλεργίες.

Περιέχει υαλουρονικό οξύ που έχει μοριακό βάρος > 2 εκ. Daltons, παρόμοιο με το φυσικό υαλουρονικό οξύ που περιέχει το σώμα μας.

Περιέχει 100mg Boswellia, που όπως αναφέρεται στη βιβλιογραφία είναι φυτικό αντιφλεγμονώδες χωρίς καμία ανεπιθύμητη ενέργεια και περιορισμούς, όπως έχουν τα φαρμακευτικά αντιφλεγμονώδη.

Up arrow
TOP