Κορωνοϊός Covid 19 - Πρόληψη μέσω της Enzymatica AB

Κορωνοϊός Covid 19 - Πρόληψη μέσω της Enzymatica AB
Print

Κορωνοϊός Covid 19 - Πρόληψη μέσω της Enzymatica AB

 

Enzymatica AB (publ) 


Νέα αποτελέσματα από τη in vitro μελέτη του Enzymatica: Το ColdZyme απενεργοποιεί επίσης τον ιό corona.


Δελτίο τύπου

11 Απριλίου 2018  07:45  BST


Σήμερα, η Enzymatica ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας in vitro μελέτης που αποδεικνύει την ικανότητα του ColdZyme® Mouth Spray να απενεργοποιεί τον ανθρώπινο ιό κορώνας - μία από τις πιο συνήθεις οικογένειες ψυχρών ιών. Μαζί με τα in vitro αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε το φθινόπωρο του 2017 1 , το ColdZyme έχει αποδειχθεί ότι είναι σε θέση να απενεργοποιήσει πάνω από το 90% των γνωστών ιών που προκαλούν κρυολογήματα.

Τα τρέχοντα αποτελέσματα, τα οποία παρουσιάζονται σήμερα στις ημέρες Ear-Nose-and-Throat στο Linköping 2 , δείχνουν ότι το ColdZyme απενεργοποιεί τον ανθρώπινο ιό corona και μειώνει την κυτταροπαθητική (κυτταροπαθολογική) επίδραση κατά 99,9% in vitro . Ο ιός κορώνας είναι δυνητικά επικίνδυνος γιατί εκτός από το κοινό κρυολόγημα προκαλεί επίσης ασθένειες όπως το SARS (σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο) και το MERS ( αναπνευστικό σύνδρομο στη Μέση Ανατολή) , η οποία είναι μεταδοτική πνευμονία.

"Ακόμα κι αν τα τρέχοντα αποτελέσματα in vitro δεν μπορούν να μεταφραστούν άμεσα στην κλινική αποτελεσματικότητα, είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι το ColdZyme είναι σε θέση να απενεργοποιήσει αποτελεσματικά την απόλυτη πλειοψηφία των πιο συνηθισμένων κρύων ιών μας. Αυτά τα αποτελέσματα μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα το προληπτικό αποτέλεσμα του ColdZyme και την ικανότητά του να μειώνει τη διάρκεια των κρυολογημάτων ", λέει ο Fredrik Lindberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Enzymatica.

Τα αποτελέσματα σχετικά με τον ιό κορώνας συμπληρώνουν προηγουμένως δημοσιευμένα in vitro δεδομένα, τα οποία έδειξαν ότι το ColdZyme απενεργοποιεί επίσης τέσσερις άλλες κοινές οικογένειες ιών που προκαλούν κρυολογήματα. Συνεπώς, το ColdZyme έχει αποδειχθεί ότι είναι 91,7% αποτελεσματικό στην απενεργοποίηση ρινοϊού τύπου 1Α, 92,8% αποτελεσματικό για ρινοϊό τύπου 42, 96,9% για ιό H3N2 ανθρώπινου ιού γρίπης Α, 99,9% για ιό RSV, 64,5% αποτελεσματικό για αδενοϊό τύπου 2 και 99,9% για τον ιό ανθρώπινης κορώνας, χωρίς καμία επίδραση στην καταστροφή κυττάρων. Συνοπτικά, το ColdZyme έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό έναντι του περισσότερο από το 90% των πιο κοινών ψυχρών ιών μας. Όλα τα πειράματα in vitro διεξήχθησαν από ανεξάρτητο, διαπιστευμένο και πιστοποιημένο εργαστήριο.

Security Check Required

null

Η in vitro μελέτη βασίστηκε σε τυποποιημένες και επικυρωμένες μεθόδους που αναπτύχθηκαν για να μοιάζουν με το in vivo περιβάλλον στο στόμα και το λαιμό, όπου προσκολλούνται οι ιοί, εισβάλλουν στα κύτταρα και προκαλούν κρυολογήματα. Το ColdZyme, το οποίο αποτελείται από γλυκερόλη και τρυψίνη, ένα ένζυμο που απαντάται στον αρκτικό κύβο, σχηματίζει ένα φράγμα στον λαιμό ενάντια στον ψυχρό ιό. Το αποτέλεσμα του ColdZyme πιστεύεται ότι οφείλεται εν μέρει στην ικανότητα της θρυψίνης να διασπά τις πρωτεΐνες στην επιφάνεια των σωματιδίων του ιού που είναι σημαντικές για την ικανότητά τους να μολύνουν τα κύτταρα. Αυτό μπορεί να αποτρέψει το κρυολόγημα επειδή τα σωματίδια του ιού δεν είναι σε θέση να δεσμεύσουν τους υποδοχείς στην επιφάνεια των κυττάρων.

Stefansson Β, Gudmundsdottir Α, Clarsund Μ (2017) Μια ιατρική συσκευή που σχηματίζει ένα προστατευτικό φράγμα που απενεργοποιεί τέσσερις κύριους κρύους ιούς. Virol Res Rev. 1: DOI: 10.15761 / VRR.1000130
Οι Stefansson et al., ColdZyme σχηματίζουν ένα προστατευτικό φράγμα στο λαιμό που απενεργοποιεί τους πέντε κύριους κοινούς ιούς της ψύξης, το Συνέδριο της Σουηδικής Ένωσης Ωτορινολαρυγγολογίας, 2018, βλέπε συνημμένο αφίσα και αφηρημένο pdf.
Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το δελτίο τύπου είναι πληροφορίες που η Enzymatica υποχρεούται να δημοσιοποιήσει σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ για την κατάχρηση αγοράς. Οι πληροφορίες υποβλήθηκαν για δημοσίευση, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνίας που αναφέρθηκε παραπάνω, στις 8:45 π.μ. στις 11 Απριλίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες .

Σχετικά με την Enzymatica AB

Η Enzymatica AB είναι μια σουηδική εταιρεία επιστήμης της ζωής που αναπτύσσει και πουλά ιατρικά προϊόντα για ασθένειες που σχετίζονται με τη μόλυνση. Τα προϊόντα βασίζονται σε τεχνολογία φραγμού που περιλαμβάνει θαλάσσια ένζυμα. Το πρώτο προϊόν της εταιρείας είναι το ColdZyme® Mouth Spray, το οποίο μπορεί να αποτρέψει το κρυολόγημα και να μειώσει τη διάρκεια της νόσου. Το προϊόν ξεκίνησε σε περίπου δέκα αγορές. Η στρατηγική είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται με την ενίσχυση της θέσης της Εταιρείας στις υπάρχουσες αγορές και την επέκτασή της σε νέες γεωγραφικές αγορές μέσω εγκατεστημένων εταίρων. Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Lund και είναι εισηγμένη στο Nasdaq First North. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:www.enzymatica.com .

Ο πιστοποιημένος σύμβουλος της Enzymatica είναι ο Erik Penser Bank.

Up arrow
TOP